Vanata umpluta cu bacon

Printeaza

Vanata umpluta cu bacon din: vinete, cartofi, telemea, bacon, conopida, oua, rodie, morcovi, lapte, unt, sos de soia, otet, ulei de masline, sare, piper, cimbru, sos de ardei picant, sos de usturoi.

Ingrediente:Vanata_umpluta_cu_bacon

  • 4 vinete
  • 4 cartofi
  • 250 g telemea
  • 250 g bacon
  • 500 g conopidă
  • 2 ouă
  • o rodie
  • 4 morcovi
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 40 ml sos de soia
  • 30 ml oţet
  • 200 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • sos de usturoi
  • sos de ardei picant

 

Mod de preparare:

Vinetele se taie în rondele groase, se presară cu sare şi se pun 15 minute într-o strecurătoare. Se scobesc în interior, având grijă să se lase un centimetru la bază şi la pereţi, ca să nu iasă umplutura. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu puţin ulei şi se coc zece minute.

Cartofii se fierb în apă cu sare, se pasează, se amestecă împreună cu baconul tăiat mărunt, sare şi piper. Se adaugă untul, laptele, brânza sfărâmată, ouăle şi cimbrul. Se umplu vinetele cu amestec, se introduc din nou în cuptor şi se ţin 20-25 de minute la foc mediu.

Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele subţiri şi se pun într-o oală. Se adaugă sosul de soia, restul de ulei, sare şi piper. Se toarnă puţină apă şi se fierb până scade sosul format şi se caramelizează.

Conopida se spală, se rupe în bucheţele şi se taie felii subţiri. Se presară cu sare şi piper, se serveşte alături de vinetele calde şi morcovii caramelizaţi, presăraţi cu sâmburi de rodie.

 

Vanata umpluta cu bacon

Vanata_umpluta_cu_bacon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.