Turte din cartofi

Printeaza

Turte din cartofi din: cartofi, faina, drojdie, ulei, zahar, margarina, magiun, nuci.

Ingrediente:Turte din cartofi

  • 800 g cartofi fierţi
  • 300 g făină
  • 7 g drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1-2 linguri zahăr
  • 1 praf de sare
  • margarină, după gust
  • 200 g magiun de prune
  • nuci

 

Mod de preparare:

Pisezi bine cartofii şi îi amesteci treptat cu făina, zahărul, drojdia dizolvată în puţină apă călduţă şi praful de sare. Adaugi, puţin câte puţin, uleiul. Frămânţi aluatul şi îl dai deoparte, 1 oră.

Il întinzi cu sucitorul într-o foaie nici prea groasă, nici prea subţire, decupezi cercuri de mărime potrivită, pe care le coci, pe ambele părţi, într-o tigaie teflonată. Le ungi cu margarină, cu magiun de prune şi presari nucile mărunţite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.