Turnedou de vită

Printeaza

O reteta delicioasa de turnedou de vita din: muschi de vita, bacon, ciuperci, unt, smantana, ceapa, vin alb, patrunjel, sare si piper boabe.

Ingrediente:Turnedou de vită

  • 800 g muschi de vita
  • 12 felii de bacon
  • 800 g ciuperci proaspete
  • 80 g unt
  • 100 g smantana
  • 1 ceapa mica
  • 2 pahare cu vin alb
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Spala muschiul si usuca-l pe hartie absorbanta. Curata-l de pielite si taie-l in sase parti egale. Spala ciuperci si lasa-le la scurs. Taie-le in felii groase. Curata ceapa si taie-o pestisori.

Intr-o tigaie bine încinsă, topeşte 50 g de unt. Adaugă muşchiul de vită (felii). Rumeneşte-l circa 3-5 minute pe fiecare parte, la foc puternic. Scoate-l pe o farfurie, presară piper, sare, condimente.

Lasă-l acoperit timp de zece minute. încinge cuptorul. Inveleşte fiecare felie de muşchi în bacon. Adaugă un pahar cu vin. Aşază totul în tavă, acoperă cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor 20 de minute.

Intr-o tigaie bine încinsă, topeşte restul de unt. Adaugă ceapa. După ce devine translucidă, adaugă ciupercile. Sotează zece minute.

Adaugă un pahar cu vin. Lasă la foc mic până ce scade vinul. Adaugă smântână şi restul de condimente.

Scoate turnedoul (feliile de muşchi) pe un platou. Toarnă sosul de ciuperci. Serveşte cu sparanghel şi, eventual, piure de cartofi. Se potriveşte cu vin roşu, sec, cabernet.

Turnedou de vită

Turnedou de vită

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • turnedou de vita
  • turnedou
Sumar
recipe image
Nume reteta
Turnedou de vită
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.