Trufe de ciocolata cu migdale

Printeaza

Trufe de ciocolata cu migdale din: smantana pentru frisca, ciocolata alba, ciocolata neagra, unt, miere, esenta de menta, ardei iute, migdale.

Ingrediente: Trufe de ciocolata cu migdale

  • 150 ml de smântână pentru frişcă
  • 100 g de ciocolată albă, tocată
  • 100 g de ciocolată neagră, tocată
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de miere
  • 1 linguriţă esenta de mentă
  • 2 ardei iuţi roşii, tocaţi grosier
  • 50 g de migdale decojite, tocate fin şi prăjite

 

Mod de preparare:

Pune smântână într-o oală şi încălzeşte-o până când încep să iasă aburi, dar nu să fiarbă. Pune ciocolata tocată şi untul într-un bol, toarnă peste ele smântână fierbinte şi amestecă pentru a omogeniza compoziţia.

Adaugă mierea, esenta de mentă şi ardeii iuţi.

Ţine compoziţia la frigider circa 2 ore.

Cu ajutorul unei linguri pentru îngheţată, modelează trufele. Tăvăleşte-le prin migdale măcinate şi pune-le într-o tavă. Acoperă-le şi ţine-le la rece până când urmează să le serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.