Zacusca de legume cu untdelemn din: vinete, gogosari, ardei, rosii, ceapa, ulei, sare, dafin, piper. Ingrediente: 20 vinete mari, tinere şi proapete 60 gogoşari roşii 20 ardei graşi 6 kg roşii 2,5 kg ceapă un litru untdelemn sare foi de dafin boabe de piper Mod de preparare: Se iau 20 vinete mari, tinere şi […]
3 Retete de Zacusca
Printeaza3 Retete de Zacusca: Zacusca este un preparat emblematic în bucătăria românească, fiind un soi de tocăniță densă de legume coapte, care se păstrează în borcane pentru iarnă.
Această delicatesă este realizată dintr-un amestec bogat de vinete, ardei grași, ceapă, roșii și uneori ciuperci, toate coapte și apoi gătite lent pentru a dezvolta un gust intens și profund.
Ingredientul-cheie care distinge zacusca este combinația perfectă de arome dulci și afumate, datorată în principal legumelor coapte pe grătar sau pe plită.
Zacusca este adesea servită ca aperitiv, întinsă generos pe pâine proaspătă sau prăjită, și este un favorit în lunile de iarnă pentru gustul său care aduce aminte de zilele calde de vară.
Nu numai că este delicioasă, dar zacusca este și un exemplu strălucit de conservare a produselor de sezon în bucătăria tradițională românească.
Zacusca dietetica cu vinete
Zacusca dietetica cu vinete din: rosii, ceapa, ardei, vinete, piper, sare, zahar, ulei, otet. Ingrediente: 2 kg roşii 1 kg ceapă 2 kg ardei capia roşu 3 kg vinete 1 lingură piper 2 linguri sare 6 linguri zahăr 800 ml ulei oţet Mod de preparare: Vinetele le coci şi le laşi la scurs. Ardeiul, […]
Zacusca de cod cu usturoi
Zacusca de cod cu usturoi din: cod, morcovi, telina, albitura, usturoi verde, praz, masline, rosii in bulion, ulei, sare, piper, apa, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telină 1 albitură 1 legătură usturoi verde 1 fir de praz 100 g măsline 250 g roşii în bulion 3 linguri ulei sare piper 100 ml […]
Pofta buna!