Tort de struguri cu crema de vin

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de struguri cu crema de vin din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar, zahar vanilinat, migdale, faina, praf de copt, sare, struguri negri, oua, foi de gelatina, zahar, vin rosu, frisca, jeleu de coacaze si zahar.

Ingrediente:Tort de struguri cu crema de vin

blat de pandispan:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 60 g migdale decojite si macinate
  • 60 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • sare

crema si ornat:

  • 400 g struguri negri
  • 2 oua
  • 11 foi de gelatina
  • 150 g zahar
  • 200 ml vin rosu
  • 250 ml frisca
  • 4 linguri jeleu de coacaze
  • 250 ml suc de struguri negri
  • 50 g zahar

 

Mod de preparare:

Se  incinge cuptorul la 180C. Se topeste ciocolata în unt, la bain-marie. Se separă ouăle şi gălbenuşurile se bat cu zahăr tos şi zahăr vanilinat. Se înglobează albuşul, bătut separat cu sare, apoi migdalele, făina amestecată cu praf de copt şi ciocolata topi­tă. Compoziţia se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt (0,22 cm) şi se coace cca 25 min. Se scoate şi se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Se desprinde margi­nea formei, iar blatul se lasă să se răcească complet.

Se separă ouăle. Se înmoaie 7 foi de gelatină în puţină apă. Se bat gălbenuşurile cu 100 g zahăr şi vin, la bain-marie, cca 3 min. Se dizolvă înăuntru gelatina şi se aşază crema într-o baie de apă rece; se amestecă până ce se răceşte. Se înglobează albuşul bătut spumă şi frişca bătută.

Blatul se taie pe 3 niveluri. Pri­mul blat se aşază pe un platou şi se montează de jur-împrejur inelul formei; se unge cu jeleu încălzit puţin, apoi se aşază al doilea blat şi un strat de cremă de cca 1 cm. Deasupra se repartizează boabe de struguri, apoi se acoperă cu cremă. Se aşază al treilea blat care se acoperă cu restul de ci mă; se dă tortul la frigider 3 ore.

Se înmoaie restul de gelatină in apă rece. Se încălzesc 50 ml suc cu 50 g zahăr; se dizolvă înăuntru gelatina şi se amestecă împreună cu restul de suc. Se toarnă pe tort şi se nivelează; se dă la frigider cca 1 oră. Suprafaţa tortului se decorează cu struguri şi frunze de ciocolată.

Tort de struguri cu crema de vin

Tort de struguri cu crema de vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.