Tort din foi cu crema de alune

Printeaza

Tort din foi cu crema de alune din: oua, zahar, faina, rom, sare, praf de copt, unt, lapte, zahar pudra, frisca, ciocolata cu rom si alune, jeleuri, alune.

Ingrediente:Tort din foi cu crema de alune

Pentru foi:

  • 6 ouă
  • 120 g zahăr
  • 100 g făină albă
  • 1 lingură rom
  • sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri făină pentru tavă

Pentru sirop:

  • 100 ml lapte
  • 1 lingură rom

Pentru cremă:

  • 250 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 g alune măcinate
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 1 baton ciocolată cu rom şi alune

Pentru decor:

  • 300 ml frişcă lichidă
  • jeleuri colorate
  • alune

 

Mod de preparare:

Pregăteşti foile aşa:

Freci gălbenuşurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul, până se dizolvă. Pui romul, făina cernută cu praful de copt, după care amesteci uşor cu albuşurile bătute spumă tare. Din aluatul obţinut, coci pe rând 3 foi, într-o tavă în formă de inimă, unsă de fiecare dată cu unt şi tapetată cu făină. Laşi  foile să se răcească, după care le stropeşti cu lapte amestecat cu rom.

Pregăteşti crema aşa:

Freci untul moale cu zahărul, până devine spumos, încorporezi alunele, ciocolata tăiată mărunt şi frişca bătută spumă. Păstrezi 1/2 din cremă pentru decor.

Asamblezi tortul aşa:

Pe măsură ce asamblezi tortul, stropeşti foile cu lapte amestecat cu rom şi le ungi cu crema rămasă, îmbraci tortul cu frişcă bătută bine şi conturezi inimioara cu crema păstrată. Decorezi cu jeleuri colorate sau cu alune şi fructe zaharisite. Serveşti tortul după ce l-ai răcit 2-3 ore.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.