Tort cu fructe si piscoturi

Printeaza

Tort cu fructe si piscoturi din: piscoturi, fructe, lapte, oua, zahar, amidon, faina, vanilie.

Ingrediente:Tort cu fructe si piscoturi

  • 150 g pişcoturi de şampanie
  • 300 g fructe de sezon
  • frunze de mentă
  • 4 gălbenuşuri
  • 750 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • 25 g făină albă
  • 25 g amidon alimentar

 

Mod de preparare:

Se fierbe laptele cu seminţele din păstaia de vanilie. Se separă ouăle. Se adaugă zahărul în gălbenuşuri şi se bate. Se adaugă un polonic de lapte şi se mixează bine compoziţia.

Se adaugă făina cernută şi se amestecă bine ca să nu rămână cocoloaşe. Se adaugă restul laptelui cu un polonic, amestecând mereu.

Se fierbe compoziţia la foc mic, amestecând din când în când până începe să se îngroaşe. Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se adaugă în cremă.

Intr-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt se aşază pişcoturile, pe centru şi pe margini, cât mai apropiate. Se pun un strat de cremă, apoi fructe şi pişcoturi sfărâmate, apoi cremă şi deasupra se ornează cu fructe şi frunze de mentă.

Se dă la frigider minimum o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.