Tocanita de ghebe cu patrunjel

Printeaza

Tocanita de ghebe cu patrunjel din: ghebe, ceapa, ulei, faina, rosii, cartofi, patrunjel, sare.

Ingrediente:Tocanita de ghebe cu patrunjel

  • 500 g ghebe sau hribi de pădure
  • 3 cepe
  • 4 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu făină
  • 2-3 roşii
  • 2-3 cartofi
  • pătrunjel tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile de frunze şi de nisip, separaţi codiţele şi tăiaţi-le partea care a stat în pământ, spălaţi ciupercile întregi în mai multe ape.

Tăiaţi felii subţiri ciupercile şi codiţele, lăsaţi-le acoperite cu 1 linguriţă cu sare şi 1 lingură cu faină până când pregătiţi restul ingredientelor.

Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o peştişori şi înmuiaţi-o pe foc mic şi cu vasul acoperit, în ulei cald.

Puneţi câte puţină apă pentru ca ceapa să rămână albă, stingeţi cu roşiile tocate mărunt şi fierbeţi în continuare până când ceapa s-a înmuiat de tot.

Adăugaţi ghebele, cartofii tăiaţi felii mari (curăţaţi şi spălaţi în 2-3 ape), sare şi condimente. Fierbeţi acoperit 30 min, serviţi cu pâine proaspătă sau cu mămăliguţă caldă, după ce aţi decorat tocăniţa cu verdeaţă tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.