Tocana de post cu orez

Printeaza

Tocana de post cu orez din: ardei, gogosar, vanata, rosii, orez, cartof, ceapa, usturoi, ciuperci.

Ingrediente:Tocana de post cu orez

  • 1 ardei gras
  • 1 gogoşar
  • 1 vânătă
  • 2 roşii,
  • 1 mână de orez
  • 1 cartof
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 ciuperci

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă toate legumele, se taie ardeiul şi vânătă în cuburi, cartoful felii subţiri, să se pătrundă repede, şi ceapa solzişori. Se căleşte puţin ceapa în ulei. Lângă ea, usturoiul. După ce s-au rumenit, li se adaugă puţină apă, să se înmoaie bine.

Se adaugă apoi în oală ardeiul şi orezul. După 10 minute, se mai adaugă o ceaşcă de apă şi se lasă să scadă pe foc mic. După ce a scăzut apa, se adaugă vânătă şi cartoful si încă o ceaşcă de apă. După ce scade şi aceasta, se pun roşiile (este bun şi bulionul).

Cu trei minute înainte de a fi stins focul se pun ciupercile (din conservă). Se presară pătrunjel tocat şi se ţine acoperit câteva minute, apoi se poate servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.