Tocanita cu galuste

Printeaza

Tocanita cu galuste din: scaricica, carne tocata, ceapa, usturoi, vinete, bulion, rosii, morcov, telina, ardei, boia, oua, faina, sare.

Ingrediente:Tocanita cu galuste

  • 400 g scăricică
  • 100 g carne tocată
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 4-5 căţel de usturoi
  • 2 vinete
  • 2 linguri cu bulion
  • 2-3 roşii coapte
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 ardei gras
  • 1 linguriţă cu boia iute
  • sare
  • ulei

Pentru galuste:

  • 3 ouă
  • 1 cană cu făină
  • 1 lingură cu untură sau unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune la călit ceapa tăiată mărunt cu usturoiul tocat, într-o lingură cu ulei şi cu un praf de sare. Pune vinetele la copt. Când s-a înmuiat ceapa, adaugă scăricică şi lasă până ce-şi schimbă culoarea.

Când s-au copt, curăţă vinetele şi pune-le la scurs. Adaugă bulionul peste carne şi lasă-l un minut să se călească, amestecând încontinuu. Toarnă o cană cu apă şi redu focul.

Curăţă şi toacă restul de legume apoi le pui şi pe ele deodată cu vinetele coapte şi carnea tocată.

Potriveşte de sare, adaugă boia iute şi, dacă e nevoie-, puţină apă. Acoperă şi lasă la foc mic vreo 30 de minute.

Intre timp, prepară găluştele: amestecă ouăle cu sare, făină şi untura. Bate bine, să scapi de cocoloaşe. Sărează după gust.

Pune apa la fiert şi las-o să facă bulburuci, dar să nu clocotească. Atunci, ia cu lingura din compoziţie şi pune la fiert. Lasă cam zece minute.

Serveşte găluştile cu tocăniţa peste care ai presărat pătrunjel verde tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.