Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni

Printeaza

O reteta de tarte de bezea cu migdale si capsuni din: migdale, coaja de lamaie, zahar, albusuri, capsuni, frisca, ciocolata alba si frunze de lamaita.

Ingrediente:Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni

blat:

  • 100 g migdale fin macinate
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 150 g zahar
  • 3 albusuri

umplutura:

  • 400 g capsuni
  • 500 ml frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • frunze de lamaita pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 140 °C. Se bat albuşurile cu zahăr şi se înglobează migdalele şi coaja de lămâie. Se aşază compoziţia într-un şpriţ. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare. Se şpriţează 8 spirale strânse de bezea ca 8 cercuri distanţate. Pe marginea cercurilor se şpriţează rozete mici de bezea. Se coc 50-60 min. Se scot şi se lasă să se răcească pe un grătar.

Se topeşte ciocolata albă şi se ung cu ea rozetele; se aşază deasupra felii de căp¬şuni. Deasupra se şpriţează cu frisca bătută şi se ornează.

Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni

Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.