Tarta sarata cu carnat si pastrama
PrinteazaTarta sarata cu carnat si pastrama din: oua, faina, ulei, lapte, parf de copt, sare, piper, carnat afumat, pastramă, unt.
- 6 ouă
- 500 g făină
- 5 linguri ulei
- 400 ml lapte
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- piper
- 1 cârnat afumat
- 2 ouă fierte tari
- 200 g pastramă
- 1 cubulet unt
Mod de preparare:
Baţi ouăle spumă, adaugi uleiul, sare şi piper după gust. Torni laptele şi încorporezi făina împreună cu praful de copt. Amesteci bine pentru a nu se forma cocoloaşe. Tai cârnatul şi ouăle felii, iar pastrama cubuleţe.
Decupezi o folie de aluminiu şi o aşezi pe fundul tăvii. Ungi folia cu unt. Aşezi feliile de ouă, intercalate cu felii de cârnat. Deasupra pui cubuleţele de pastramă. Torni aluatul.
Ţii la cuptor până când tarta se rumeneşte frumos şi trece testul scobitorii. O laşi să se răcească, după care o răstorni pe un platou şi îndepărtezi folia de aluminiu.
Tarta sarata cu carnat si pastrama
Pofta buna!
Vreau si eu din tarta asta 🙂