Tartă picantă cu dovleac

Printeaza

Tartă picantă cu dovleac din: faina, sare, ou, unt, pulpa de dovleac, ardei iute, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Tarta_picanta_cu_dovleac

blat:

  • 200 g faina
  • sare
  • 1 ou
  • 140 g unt

topping:

  • 400 g pulpa de dovleac
  • 2 ardei iuti rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 3 fire de patrunjel

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu 1 praf de sare şi se adună grămăjoară pe planşetă. Se face o gropiţă la mijloc, se sparge în ea oul şi se presară de jur împrejur fulgi de unt. Se frământă rapid aluatul cu mâinile, se modelează sub formă de bilă şi se înfăşoară într-o bucată de folie transparentă.

Se dă aluatul la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 200°C. Se unge cu ulei o formă de tartă (0 20 cm). Pe blatul tapetat cu făină se întinde o foaie de aluat ceva mai mare decât forma; se aşază în formă. Se taie felii subţiri pulpa de dovleac.

Se crestează ardeii iuţi, se curăţă şi se spală; apoi se taie rondele. Se curăţă usturoiul si se toacă; se că-leste în ulei de măsline. Se adaugă în tigaie rondele de ardei şi felii de dovleac; se stinge cu vin. Se sărează şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min.

Se repartizează pe aluat, se presară piper proaspăt râşnit şi se coace cca 25 min. Se spală şi se scutură pătrunjelul, se toacă grosier. Se lasă să se răcească tarta şi se ornează cu pătrunjel.

Tartă picantă cu dovleac

Tarta_picanta_cu_dovleac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Delia Vranceanu

    Vreau si eu din tarta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.