Tarta gustoasa cu banane

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar pudra, oua, banane, amidon, rom, smantana, esenta de vanilie, zahar.

 

Ingrediente aluat:

  • 200g făină
  • 100g unt
  • 80 g zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri

Ingrediente umplutura:

  • 4 banane
  • 3 ouă linguri amidon alimentar
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 lingură rom
  • 3 linguri smântână groasă
  • esenţă de vanilie
  • 1 lingură zahăr

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, adaugi untul treptat, apoi făina „în ploaie” şi frămânţi un aluat potrivit cu care îmbraci fundul şi pereţii unei forme de tartă, tapetată cu folie spe­cială pentru copt.

Inţepi aluatul cu furculi­ţa şi introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10-15 minute.

Intre timp, baţi ouăle cu zahărul, adaugi amidonul alimentar, esenţă de vanilie, romul, smântână şi amesteci bine.

Cureţi bananele de coajă şi le tai rondele. Scoţi tarta din cuptor, torni cre­ma deasupra, aranjezi feliile de banane peste cremă, presari zahărul cristalizat şi pui din nou forma la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. O poţi servi cu frişcă şi ciocolată rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.