Tarta de dovleac cu parmezan
PrinteazaTarta de dovleac cu parmezan din: dovleac, boia de ardei, smantana, parmezan, unt si sare.
- 1 kg dovleac
- boia de ardei
- 1 pahar cu smântână
- 150 g parmezan ras
- unt
- sare
Mod de preparare:
Indepărtaţi seminţele şi coaja bucăţii de dovleac şi coaceţi în tavă la cuptorul fierbinte. Când este gata, pasaţi-l într-un castron. Adăugaţi 3 ouă întregi şi 1 gălbenuş.
Puneţi apoi parmezan ras, smântână, câteva linguri cu pesmet, sare, 1/2 linguriţă boia de ardei, nucşoară rasă şi ghimbir proaspăt măcinat.
Ungeţi cu ulei un vas de sticlă termorezistent, tapetaţi-l cu pesmet, turnaţi aici amestecul, puneţi deasupra cuburi mici de unt şi daţi vasul la cuptor fierbinte pentru 40-45 de minute.
Pofta buna!