Tarta de dovleac cu parmezan

Printeaza

Tarta de dovleac cu parmezan din: dovleac, boia de ardei, smantana, parmezan, unt si sare.

Ingrediente:Tarta de dovleac cu parmezan

  • 1 kg dovleac
  • boia de ardei
  • 1 pahar cu smântână
  • 150 g parmezan ras
  • unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Indepărtaţi seminţele şi coaja bucăţii de dovleac şi coaceţi în tavă la cuptorul fierbinte. Când este gata, pasaţi-l într-un castron. Adăugaţi 3 ouă întregi şi 1 gălbenuş.

Puneţi apoi parmezan ras, smântână, câteva linguri cu pesmet, sare, 1/2 linguriţă boia de ardei, nucşoară rasă şi ghimbir proaspăt măcinat.

Ungeţi cu ulei un vas de sticlă termorezistent, tapetaţi-l cu pesmet, turnaţi aici amestecul, puneţi deasupra cuburi mici de unt şi daţi vasul la cuptor fierbinte pentru 40-45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.