Tarta cu dulceata
PrinteazaTarta cu dulceata din: faina, unt, oua, pudra de migdale, sare, zahar, dulceata.
- 250 g făină
- 100 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 75 g pudră de migdale sau nuci măcinate
- sare
- 75 g zahăr
- 4 feluri de dulceaţă
Mod de preparare:
Inmuiaţi untul pe foc mic, adăugaţi gălbenuşurile, puneţi un praf de sare şi zahărul, amestecaţi şi adăugaţi pudra de migdale, apoi faina, continuând să încorporaţi încet.
Completaţi cu apă, frământaţi şi puneţi aluatul la rece 2 ore.
Ungeţi o tavă cu unt, îrttindeţi aluatul, trasaţi mai multe pătrate cu cuţitul, puneţi dulceaţa şi coaceţi la foc moderat 30-40 minute.
Serviţi tarta când s-a răcit, după ce aţi scos formele trasate înainte de coacere, folosind un cuţit cu lama lată.
Pofta buna!