Tarta cu dulceata

Printeaza

Tarta cu dulceata din: faina, unt, oua, pudra de migdale, sare, zahar, dulceata.

Ingrediente:Tarta cu dulceata

  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 75 g pudră de migdale sau nuci măcinate
  • sare
  • 75 g zahăr
  • 4 feluri de dulceaţă

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi untul pe foc mic, adăugaţi gălbenuşurile, puneţi un praf de sare şi zahărul, amestecaţi şi adăugaţi pudra de migdale, apoi faina, continuând să încorporaţi încet.

Completaţi cu apă, frământaţi şi puneţi aluatul la rece 2 ore.

Ungeţi o tavă cu unt, îrttindeţi aluatul, trasaţi mai multe pătrate cu cuţitul, puneţi dulceaţa şi coaceţi la foc moderat 30-40 minute.

Serviţi tarta când s-a răcit, după ce aţi scos formele trasate înainte de coacere, folosind un cuţit cu lama lată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.