Tarta cu ceapa si bacon

Printeaza

Tarta cu ceapa si bacon din: faina, unt, apa, ceapa, oua, bacon, smantana de gatit, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_ceapa_si_bacon

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 50 ml apa
  • 4 cepe
  • 2 oua
  • 250 g bacon (taiat in felii subtiri)
  • 100 ml smantana de gatit (nefermentata)
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron făina, untul înmuiat şi apa. Adăugaţi un praf de sare şi frământaţi aluatul 10 minute. Puneţi-l apoi la frigider pentru circa 10 minute, între timp, curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o julienne. Căliţi într-o tigaie mare, în ulei, ceapa împreună cu feliile de bacon şi, după 5-6 minute puneţi smântână şi potriviţi de sare şi piper.

Lăsaţi să fiarbă la foc mic până când sosul din tigaie se îngroaşă, apoi luaţi tigaia de pe foc şi după 3-4 minute adăugaţi ouăle bătute. Intindeţi aluatul într-o foaie de circa 5mm grosime, pe care puneţi-o în­tr-o formă de tartă. Puneţi peste aluat amestecul cu ceapă şi puneţi tarta la cuptor, pentru circa 40 de minute, la foc potrivit.

Tarta cu ceapa si bacon

Tarta_cu_ceapa_si_bacon

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tarta cu ceapa si bacon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.