Tarta cu blat de sticks

Printeaza

Tarta cu blat de sticks din: sticksuri, oua, unt, smantana, broccoli, ardei, ciuperci, rosii, praz, pastrama, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 g sticksuri
  • un ou
  • 50 g unt
  • o lingură smântână

Pentru umplutură:

  • 1/2 broccoli
  • un ardei roşu
  • 3-4 ciuperci
  • 2-3 roşii cherry
  • tija unui praz mai mic
  • 100 g pastramă de pui afumată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 250 ml smântână
  • 100 g caşcaval
  • o linguriţă ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin, pătrunjel)
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

1Se strivesc sticksurile cu un sucitor sau se dau prin robot, până devin fine ca pesmetul. Se pune acest pesmet într-un castron şi se amestecă cu untul topit, smântână şi oul, până devine o pastă omogenă.

Se pune apoi pe planşetă, se acoperă cu o folie de plastic şi se întinde cu sucitorul până se formează o foaie rotundă, groasă de 4-5 mm, cu care se îmbracă o formă de tartă unsă cu un pic de ulei de măsline.

Se desface broccoli în bucăţele care se opăresc în apă clocotită cu sare, câteva minute. Se clătesc cu apă rece şi se pun la scurs.

Se căleşte în ulei tija verde de praz tăiată felii cu câteva rondele de ardei roşu şi 2-3 bucăţi de ciuperci. Se călesc un pic pe ambele părţi, apoi se scot pe o farfurie şi se opresc pentru decor.

In uleiul încins rămas, se călesc ciupercile feliate, roşioarele şi ardeii tăiaţi bucăţele, pastrama de pui cubuleţe şi bucheţelele de broccoli.

Se presară sare, piper şi se condimentează cu ierburile aromate, după gust.

Se dă tigaia la o parte, se lasă să se răcească un pic, apoi se adaugă peste umplutura călită şi ouăle bătute bine cu smântână. Se toarnă peste blatul de tartă şi se dă la cuptorul preîncălzit 20 de minute.

După trecerea celor 20 de minute, se scoate, se rade caşcavalul deasupra, se decorează cu legumele oprite, apoi se mai dă la cuptor 5 minute, pentru gratinare.

Se porţionează după ce s-a răcit un pic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.