Supa de legume cu costita afumata

Printeaza

Supa de legume cu costita afumata din: morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapă verde, cartofi, dovlecei, fasole verde,  roşii decojite în suc de roşii, costiţă afumată, ulei, pătrunjel verde, sare, lamaie.

Ingrediente:Supa de legume cu costita afumata

  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 1 ceaşcă fasole verde
  • 250 g roşii decojite în suc de roşii
  • 4 felii costiţă afumată
  • 2 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Toate legumele le cureţi şi le speli. Morcovii, pătrunjelul şi ceapa le toci şi le pui la fiert într-o oală cu 2 litri de apă şi un praf de sare.

Laşi să fiarbă 15-20 de minute şi după aceea adaugi fasolea verde şi cartofii tăiaţi în cubuleţe.

Spu­mezi, acoperi oala cu un capac şi le fierbi la foc mic jumătate de oră. între timp, tai costiţa cubuleţe şi o prăjeşti.

O adaugi apoi în supă, puii dovleceii tăiaţi rondele şi, după 10 minute, poţi pune roşiile tăiate cubuleţe şi sucul de, roşii.

Potriveşti la gust de sare şi mai fierbi la foc mic doar 5 minute.

Supa o serveşti acrită cu zeamă de lămâie şi orna­tă cu pătrunjel verde tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.