Supa de rosii cu perisoare
PrinteazaO reteta de supa de rosii cu perisoare din: carne tocata de porc, ou, orez, sare, piper negru, ulei, unt, cuisoare, bulion, ceapa, zahar, faina, arpagic si sare.
- 300 g carne tocată de porc
- 1 ou
- 1 ceaşcă de orez
- sare
- piper negru
- 1 lingură de ulei
- 1 lingură de unt
- 4 cuişoare
- 2 litri de apă
- 1 lingură bulion (25 g)
- 1 ceapă
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură făină
- câteva fire de arpagic
- sare
Mod de preparare:
Se prepară compoziţia de perişoare: se amestecă bine carnea tocată cu oul, sarea, orezul bine clătit în apă rece şi piperul negru. Se fac perişoare cu diametrul de 3 cm.
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare, se adaugă untul şi se încinge. Se adaugă făina şi se lasă până când capătă o culoare rozalie.
Se adaugă apa rece (1/2 litru) şi se amestecă până când se subţiază compoziţia. Se adaugă 1,5 litri de apă şi bulionul, ceapa, sarea, zahărul şi se fierbe în continuare.
Când supa a dat în fiert, se pun perişoarele. Se fierbe timp de 45 de minute şi se amestecă ocazional.
Se scot ceapa şi cuişoarele din supă. Se asezonează cu arpagic. Se serveşte cu pâine sau sandvişuri.
Supa de rosii cu perisoare
Pofta buna!