Supa de curcan cu galuste

Printeaza

Supa de curcan cu galuste din: carne de curcan, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, mazare congelata, unt, faina, smantana, paine, lapte, ou, usturoi, pesmet, patrunjel, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de curcan
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina
  • 100 g mazare congelata
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 100 ml smantana
  • 3 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli zarzavatul şi îl pui la fiert îm­preună cu carnea în apă rece cu sare.

După 1 oră, strecori supa. îndepărtezi ceapa, iar morcovii, pătrunjelul şi ţelina le dai prin sită şi le pui iar în supă.

Rumeneşti făina în unt, stingi cu supă şi torni amestecul în supa din oală.

Adaugi în supă mazărea şi, după 20 de minute, iei oala de pe foc şi adaugi smântână, lei carnea de pe oase, o toci mărunt şi o mică parte o pui în supă, iar re­stul de carne îl amesteci cu pâi­nea înmuiată în lapte şi stoarsă, cu usturoiul pisat, oul, verdeaţa tocată, cu sare, piper şi pesmet.

Formezi găluşte mici pe care le fierbi în apă clocotită cu sare, apoi le scurgi şi le pui în supa fierbinte.

Serveşti supa presărată cu pătrunjel tocat.

 

Supa de curcan cu galuste

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Eu nu prea ma omor cu carnea de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.