Supa crema de cartofi cu smantana

Printeaza

Supa crema de cartofi cu smantana din: cartofi, smantana, telina, unt, sare.

Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 2 linguri cu smantana
  • 1 telina mica
  • 1 lingura cu unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curata cartofii si telina, se taie in patru, se spala in doua ape reci si se pun sa fiarba intr-un litru de apa calda.

Se acopera oala cand da in clocot, se fierbe la foc mic 30 minute.

Se scot legumele, se mixeaza sau se farama cu furculita.

Pasta obtinuta se subtiaza cu smantana, se sareaza si se amesteca, frecand energic cu untul, apoi se rastoarna amestecul in supa in care au fiert cartofii.

Se completeaza cu apa calda, supa de zarzavat sau supa de carne si se fierbe inca 10 minute la foc potrivit.

Se stinge focul, se raceste supa pana cand ajunge buna de consumat si se serveste cu crutoane de paine prajita.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.