Sufleu de taitei cu mere

Printeaza

Sufleu de taitei cu mere din: mere, zahar, faina sau gris, taitei, lapte, oua, pesmet, zahar vanilat, coaja de lamaie.

Ingrediente:Sufleu de taitei cu mere

  • 250 – 300 g mere
  • 1 – 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă făină sau griş
  • 100 g tăiţei
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • 2-3 linguriţe pesmet
  • zahăr vanilat
  • coajă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pui laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr să clocotească. Când dă în clocot, adaugi tăiţeii şi îi laşi până aceştia absorb complet laptele.

Separat, fierbi jumătate de pahar de lapte cu făină sau cu griş, până se îngroaşă, amestecând mereu. Dai deoparte, adaugi gălbenuşul, restul de zahăr, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Amesteci tăiţeii cu me­rele tăiate felii subţiri, cu crema de lapte şi adaugi albuşul bătut spumă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.