Sufle de vinete cu verdeata

Printeaza

Sufle de vinete cu verdeata din: vinete, cartof, branza, oua, unt, faina, lapte, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Sufle de vinete cu verdeata

  • 2 vinete
  • un cartof
  • 50 g brânză
  • 4 ouă
  • 125 g unt
  • o lingură făină
  • o ceaşcă lapte
  • 2-3 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Vinetele şi cartoful se curăţă de coajă, se taie rondele şi se înăbuşă în unt. Apoi se toarnă zeama de carne şi se fierb la foc moale. Se iau legumele de pe foc, se trec prin sită, se sărează si se piperează.

Piureul astfel obţinut se amestecă apoi cu un sos bechamel, cu brânza rasă, gălbenuşurile puse pe rând, verdeaţa tocată, căţeii de usturoi pisaţi, şi când compoziţia este bine omogenizată, se adaugă albuşurile.

Compoziţia se toarnă într-o formă unsă abundent cu unt. Deasupra se presară puţină brânză rasă, se stropeşte cu restul de unt topit şi se pune în cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.