Reteta zilei: Supa de perisoare cu verdeata
PrinteazaSupa de perisoare cu verdeata din: carne de vita, apa, cartofi, orez, morcov, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, marar, sare, piper.
- 1/2 kg carne tocata de vita
- 8 cani de apa
- 2 cartofi tăiați cuburi
- 1/4 cană de orez
- 1 morcov ras
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 1 cățel de usturoi tocat
- 2 linguri de ulei de măsline
- patrunjel tocat marunt
- mărar tocat mărunt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aduceți apa la fierbere. Adăugați orez.
Într-un castron separat, amestecați carnea de vită și usturoiul tocat, adăugați puțin pătrunjel proaspăt și condimentați cu sare și piper după gust. Amestecati bine. Formati perisoare.
Încălziți 1 lingură de ulei de măsline la foc mediu și rumeniti aproximativ 5 minute intr-o tigaie.
Se adaugă apoi in supă.
Într-o tigaie separată, încălziți 1 lingură de ulei de măsline și sotati ceapa și morcovii timp de aproximativ 5 minute. Se adaugă in supă.
Condimentează supa cu sare și piper, după gust. Gatiti inca 5 minute.
Opriți focul. Se garniseste cu pătrunjel tocat și mărar. Se servește fierbinte.
Supa de perisoare cu verdeata
Pofta buna!





