Strudel cu peste

Printeaza

Strudel cu peste din: cartofi, ulei, file de peste, vin, smantana, unt, patrunjel, usturoi, foi de placinta.

Ingrediente:Strudel cu peste

  • 400 g cartofi, curăţaţi de coajă
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt
  • 500 g file de peşte alb, fiert, mărunţit
  • 60 ml vin alb sec
  • 60 ml smântână grasă pentru gătit
  • 2 linguri cu pătrunjel tăiat mărunt
  • 6 linguri cu unt, jumătate topit
  • 250 g foi de plăcintă

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 180°C.

Tapetează cu hârtie de copt o tavă.

Fierbe catofii în apă sărată timp de 25 de minute. Scurge-i, lasă-i să se răcească, apoi pisează-i. Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte usturoiul. Adaugă peştele şi prăjeşte-l câteva minute. Toarnă vinul şi smântână.

Asezonează cu sare şi piper măcinat şi fierbe la foc mediu timp de 3-4 minute.

la tigaia de pe foc, lasă să se răcească, apoi încorporează piureul de cartofi, pătrunjelul şi 3 linguri de unt. Unge foile de plăcintă cu untul topit, apoi pune-le unele peste altele. Pune umplutura de-al lungul foilor, apoi rulează.

Aşază ştrudelul în tavă, unge-l cu untul rămas şi coace-l până se rumeneşte uşor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.