Spaghete milaneze

Printeaza

Spaghete milaneze din: speghete, unt, sunca, ciuperci, smantana, oua, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Spaghete milaneze

  • 250 g de spaghete
  • 4 linguri de unt netopit
  • 150 g de sunca sau costita
  • 150-200 g de ciuperci
  • 6 linguri de smintina
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri de cascaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la fiert spaghetele. Se adauga o lingura de ulei sau de unt, pentru ca acestea sa nu se lipeasca intre ele.

Dupa 20 de minute de clocote mici, macaroanele sint gata. Se iau din vas cu o strecuratoare, se tin 3 minute sub jet de apa rece si se lasa apoi sa se scurga.

Separat, se pregatesc ciupercile astfel: se spala foarte bine, se stropesc cu putina zeama de lamiie, apoi se toaca fin, se pun la foc si se amesteca putin in unt.

Dupa 10 minute, cind lichidul lasat de ciuperci a scazut, se combina ciupercile cu macaroanele. Se adaugati in acelasi vas sunca taiata in cuburi mici, smintina, sarea si piperul dupa gust.

Se lasa vasul in cuptor, cu focul mic, 10 minute.

Se ia vasul la o parte si cind compozitia s-a mai racit, se pune unul cite unul galbenusurile, combinate cu cascavalul ras.

Se da din nou vasul la cuptor, dar numai pentru 5 minute. Se poate servi imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.