Sosuri reci pentru gustari: Sos verde

Printeaza

Sos verde din: oua, ulei, lamaie, marar, tarhon, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Sos verde

  • 3 ouă fierte tari
  • o lingură şi jumătate de ulei
  • suc de lămâie
  • frunze de mărar
  • tarhon
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierb ouăle tari, se toacă mărunt albuşurile şi se amestecă cu frunzele de mai sus, fin tocate.

Separat se freacă gălbenuşurile cu ulei până când se îngroaşă ca o maioneză. Se amestecă împreună cu ouăle şi verdeţurile. Se adaugă sare, suc de lămâie şi piper.

Sosul verde se serveşte cu rasol de peşte alb, rasol de pasăre, cartofi fierţi, roşii umplute cu brânză etc.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.