Somon la cuptor cu sos pesto

Printeaza

Somon la cuptor cu sos pesto din: fileuri de somon, sos pesto, vin alb, mustr, boabe de mustar, boabe de coriandru, sare, piper, cartofi, patrunjel verde.

Ingrediente:Somon_la_cuptor_cu_sos_pesto

  • 4 fileuri de somon
  • 2 lingurite de sos pesto
  • un pahar de vin alb
  • 2 linguri de mustar
  • boabe de mustar
  • boabe de coriandru
  • sare si piper, dupa gust

pentru garnitura:

  • 400 g cartofi
  • 1 legatura de patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se amestecă cele două linguriţe de muştar cu 2 linguriţe de sos pesto şi 1 pahar de vin alb demidulce. Se condimentează cu sare, piper şi cu boabe de muştar sau de coriandru (ori de amândouă, pentru o aromă deosebită).

Sosul se toarnă peste fileurile de somon aşezate frumos într-o tavă. Puneţi apoi peştele la cuptor, nu mai mult de 30-40 de minute. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Serviţi peştele pe farfurie cu garnitura de cartofi natur peste care ati presărat în prealabil pătrunjel verde tocat mare, sare şi piper după gust.

Somon la cuptor cu sos pesto

Somon_la_cuptor_cu_sos_pesto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.