Somon cu sos de marar

Printeaza

Somon cu sos de marar din: somon, ulei, lamaie, iaurt, marar, capere, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Somon cu sos de marar

  • lamaie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 4 fileuri de somon

Pentru sos:

  • 200 g iaurt cremos
  • 2 legături mărar verde
  • 1 lingură capere
  • zeama de la o lămâie
  • 50 g parmezan ras
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se prepară o marinată din 3 căţei de usturoi, pisaţi, zeama de la 1 lămâie, 1 lingură ulei de măsline, sare şi piper. Se lasă să se marineze înăuntru, timp de 30 minute, 4 fileuri de somon.

Intre timp se prepară sosul cremos de mărar: se pasează la blender 200 g iaurt cremos cu 2 legături mărar verde, 1 lingură capere, zeama de la o lămâie, 50 g parmezan ras, 2 linguri ulei de măsline, sare şi piper după gust.

Fileurile de somon marinat se frig pe grătar şi se servesc fierbinţi, cu sos de mărar verde, cu orez, paste sau cartofi natur.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.