Serbet de zahar ars

Printeaza

Serbet de zahar ars

Ingrediente:Serbet de zahar ars

  • 1,250 kg zahăr
  • 4 pahare apă

 

 

Mod de preparare:

Se pun în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic, 1 kg de zahăr cu trei pahare de apă.

Când zahărul s-a topit, se împinge tingirea pe foc iute, la fiert. într-o tigaie foarte curată, preferabil de aluminiu, se ard 250 g zahăr şi se sting cu un pahar de apă fierbinte.

Se amestecă pe colţul maşinii şi se toarnă în tingire, când siropul pentru şerbet este aproape legat.

Se fierbe din nou . Dacă este gata, se ia de pe foc, se acoperă cu o cârpă udă şi când s-a răcorit cât suferă degetul, se ia la frecat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.