Sarmale cu carne afumata si dafin

Printeaza

Sarmale cu carne afumata si dafin din: varza murata, carne afumată (jambon, ciolan sau orice altă bucată de carne afumată), carne de mânzat, orez, ceapa, ulei, bulion, sare, piper, cimbru, dafin.

Ingrediente:Sarmale_cu_carne_afumata_si_dafin

  • 2 verze murate mari
  • 1 kg carne afumată (jambon, ciolan sau orice altă bucată de carne afumată)
  • 1/2 kg carne de mânzat
  • 1 ceşcuţă orez
  • 3 cepe de dimensiune medie
  • 1 morcov 120 ml ulei
  • 1 ceaşcă bulion
  • sare
  • piper boabe şi măcinat
  • cimbru
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Pregăteşti frunzele pen­tru sărmăluţe, îndepărtând nervurile mai groase. Toci varza rămasă? pe care o vei presăra pe baza vasu­lui şi între straturile de sarmale.

Cureţi legumele şi le speli. Razi fin morcovul, iar ceapa o tai mărunt. Le căleşti puţin în ulei, până când ceapa devine trans­parentă. Toci carnea şi o amesteci împreună cu orezul, bulionul, legumele călite, sare, piper şi cim­bru.

Infăşori sarmalele şi le aşezi în oală, în straturi separate cu varză, foi de dafin, boabe de piper şi crenguţe de cimbru. Fierbi sarmalele de cu seară şi le laşi să se răcească până a doua zi, când , le aşezi într-o tavă ovală, în care pui o ceaşcă de ulei.

Aşezi sarmalele într-un singur rând, cu bucăţi de afumătură deasupra. Le rumeneşti frumos şi le ser­veşti calde, cu mămăliguţă. Dacă sunt cu varză acră, le serveşti cu smântână alături, iar dacă sunt cu varză dulce, le aduci la masă cu iaurt.

Sarmale cu carne afumata si dafin

Sarmale_cu_carne_afumata_si_dafin

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune sarmalele cu carne afumata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.