Sarmale Tradiționale cu Carne de Vită și Afumătură – Gust Autentic Românesc

Printeaza

Sarmale Tradiționale cu Carne de Vită și Afumătură – Gust Autentic Românesc din: carne de vita tocata, afumatura, varza murata, orez, ceapa, bulion de rosii, sare, piper, marar, cimbru, frunze de dafin, suc de rosii.

Sarmalele sunt un fel de mâncare tradițional în multe țări din Europa de Est, inclusiv în România.

Această rețetă combină carnea de vită savuroasă cu afumătura pentru un gust profund și aromat, aducând în fiecare bucătărie esența autentică a tradițiilor românești.

Sarmalele sunt adesea servite în timpul sărbătorilor și ocaziilor speciale, fiind un simbol al ospitalității și al bogăției culturale românești.

 

Ingrediente:

  • 500g carne de vită tocată
  • 200g afumătură, tăiată cubulețe
  • 1 varză murată mare
  • 1 cană orez
  • 2 cepe medii, tocate fin
  • 3 linguri bulion de roșii
  • Sare, piper, mărar și cimbru, după gust
  • Frunze de dafin
  • 500ml suc de roșii

 

Mod de preparare:

Hidratează orezul în apă caldă pentru 20 de minute, apoi scurge-l.

Într-un bol mare, amestecă carnea de vită tocată cu orezul, ceapa tocată, condimentele și afumătura.

Desface frunzele de varză și fierbe-le ușor pentru a le înmuia.

Pune o lingură din amestecul de carne pe fiecare frunză de varză și rulează strâns.

Așază sarmalele într-o oală mare, adaugă bulionul de roșii, frunzele de dafin și acoperă cu suc de roșii.

Lasă să fiarbă la foc mic timp de 2-3 ore, adăugând apă dacă este necesar.

Sarmale Tradiționale cu Carne de Vită și Afumătură – Gust Autentic Românesc

Informații Nutriționale (per porție):

  • Calorii: ~300
  • Carbohidrați: 20g
  • Proteine: 15g
  • Grăsimi: 15g

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sarmale cu 2 feluri de foi

Sarmale turcesti

Sarmale turcesti din: orez, ceapa, ulei, menta, patrunjel, lamaie, sare, foi de vita. Ingrediente: 250 g foi de viţă de vie 100 g orez cu bob rotund 4 cepe 100 ml ulei o legătură pătrunjel o lingură mentă uscată o lămâie sare   Mod de preparare: Cepele tăiate se călesc 5 minute în ulei. Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.