Sarmale turcesti

Printeaza

Sarmale turcesti din: orez, ceapa, ulei, menta, patrunjel, lamaie, sare, foi de vita.

Ingrediente:Sarmale turcesti

  • 250 g foi de viţă de vie
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 4 cepe
  • 100 ml ulei
  • o legătură pătrunjel
  • o lingură mentă uscată
  • o lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Cepele tăiate se călesc 5 minute în ulei. Se adaugă orezul, se amestecă şi, după ce a devenit translucid, se pun sare, pătrunjelul tocat şi menta.

Se toarnă 100 ml apă, se lasă la fiert 10 minute, apoi se lasă la răcit. Foile de viţă se trec sub un jet de apă, dacă au fost conservate în borcane, şi se taie vinişoarele tari.

Se repartizează umplutura cu o linguriţă pe fiecare foaie, se rulează şi se pun în oala de fiert. Se fierb acoperite cu apă, suc de lămâie şi un fir de ulei. Când a scăzut apa, sunt gata.

Se pot servi cu iaurt de soia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.