Saramura de guvizi cu rosii si ardei gras

Printeaza

Saramura de guvizi cu rosii si ardei gras din: guvizi, rosii, ardei grasi sau capia, usturoi, telina, morcov, verdeata, suc de roşii sau bulion, ardei iuţi proaspeţi sau marinaţi, sare, piper, ulei.

Saramura_de_guvizi_cu_rosii_si_ardei_gras

Ingrediente:

  • 600 g guvizi
  • 2 roşii
  • 1 ardei graşi sau capia
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 ţelină mică
  • 1 morcov
  • 1 legătură de verdeaţă
  • 300 ml suc de roşii sau 2-3 linguri bulion
  • 2-3 ardei iuţi proaspeţi sau marinaţi
  • sare
  • piper
  • 1 linguri ulei

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli bine şi în interior, şi la exterior şi îl laşi să se scurgă. Sărezi peştii uşor, după care îi frigi pe grătar. Coci pe gră­tar roşiile şi ardeiul.

Speli şi cureţi legumele rămase, după care le tai după dorinţă.

Căleşti puţin în ulei usturoiul tăiat în felioare, stingi cu suc de roşii sau bulion, apoi adaugi legumele rămase şi le acoperi cu apă caldă, continuând fierberea la foc mediu.

Când sosul e aproape gata, adaugi peştele fript şi mai laşi să fiarbă la foc domol, 5 minute. Serveşti saramura presărată cu multă verdeaţă fin tocată.

Saramura de guvizi cu rosii si ardei gras

Saramura_de_guvizi_cu_rosii_si_ardei_gras

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Stelian Talpac

    Cu respect ! Am Citit reteta si cu mana pe suflet va spun ,asta nu iese saramura de guvide cum sunt eu popa .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.