Salata de paste cu midii

Printeaza

Salata de paste cu midii din: spaghete, midii, ulei, hasme, vin, otet, sare, piper, curry, patrunjel.

Ingrediente:Salata de paste cu midii

  • 250 g spaghete, fierte al dente ziua anterioară
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 kg de midii
  • 4 haşme mărunţite
  • 20 cl de vin alb sec
  • 1 legătură de pătrunjel cu frunza lată
  • piper

Pentru vinegretă :

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • o jumătate de lingură de oţet balsamic
  • un praf de curry
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte, fierbeţi spaghatele într-o oală cu apă uşor sărată care a dat în clocot, timp de 5 minute. Scurgeţi, apoi lăsaţi-le la răcit într-o salatieră, adăugând o lingură de ulei de măsline pentru a nu se lipi unele de altele. Lăsaţi peste noapte.

Curăţaţi cu grijă midiile. Intr-o oală mare, căliţi ceapa cu puţin ulei de măsline. Puneţi vin alb şi daţi în clocot, timp de 1 minut. Puneţi midiile şi fierbeţi-le cu capacul pus 3-5 minute, până când acestea se deschid complet.

Puneţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi să se răcească sub apă rece.

Pregătiţi vinegretă. Decorticaţi midiile. Repartizaţi spaghetele în farfurii adânci. Puneţi midiile deasupra. Turnaţi vinegretă şi decoraţi cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.