Salata de legume pe gratar

Printeaza

Salata de legume pe gratar din: ulei, oregano, sare, piper, otet, vinete, ardei, zucchini, usturoi.

Ingrediente:Salata de legume pe gratar

  • ulei de măsline
  • 2 linguriţe oregano uscat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • oţet balsamic
  • 2 vinete lungi şi subţiri
  • 2 ardei graşi roşii, mari
  • 2 zucchini nu prea groşi
  • 4-5 căţei de usturoi, bine zdrobiţi

 

Mod de preparare:

Tăiaţi vinetele şi zucchini pe lungime, în fâşii de 1-1,5 cm grosime, ardeii tăiaţi-i pe lung, în fâşii de cca 3 cm lăţime.

Puneţi legumele într-un castron, picuraţi ulei de măsline şi amestecaţi bine, pentru ca toate bucăţile să fie bine unse.

Frigeţi pe grătar la foc mai domol, până ce bucăţile de legume se rumenesc frumos pe ambele părţi. Puneţi-le imediat într-un castron, presăraţi oregano şi amestecaţi uşor.

Când s-au răcit puţin, puneţi deasupra usturoiul, sare, piper şi oţet după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.