Salata de calcan

Printeaza

Salata de calcan din: calcan, salata rucola, rosii cherry, oua, masline, capere, castraveciori, lamaie, ulei de masline, vin alb sec, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Calcan pe salată

  • 4 bucati de calcan
  • 200 g de salata rucola, gata preparata
  • 250 g rosii cherry
  • 2 oua
  • 1 pliculet de supa de peste, cu vin si mirodenii
  • 12 masline verzi, fara samburi
  • 2 linguri de capere
  • 2 castraveciori acri
  • 1 lamaie
  • 150 ml de ulei de masline
  • 150 ml de vin alb sec
  • 4 linguri de patrunjel taiat fin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti la fiert doi litri de apa impreuna cu vinul alb si supa de peste. Cand clocoteste, adaugati bucatile de calcan si lasati-le sa fiarba 5 minute, daca sunt proaspete, si 10 minute, daca sunt congelate.

Scurgeţi-le.

Puneţi cu grijă ouăle în apa clocotită şi fierbeţi-le cam 10 minute, suficient cât să se întărească. Spălaţi salata, scurgeţi-o, spălaţi şi roşiile, sub jet de apă, şi zvântaţi-le.

Aşezaţi peştele pe farfurii şi adău­gaţi salata şi roşiile. Tăiaţi în bucăţi mari ouăle decojite, castraveciorii, caperele şi măslinele.

Puneţi acest amestec într-un castron, împreună cu pătrunjelul, sucul de la lămâia stoarsă, uleiul, sarea şi piperul. Omogenizaţi, puneti in farfurii şi serviţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.