Salată crocantă de sfeclă crudă cu brânză feta şi pere

Printeaza

O reteta de salata crocanta de sfecla cruda cu branza feta si pere din: sfecla, pere, sos, sare de mare, piper negru, branza feta, menta si seminte de floarea soarelui.

Ingrediente:Salată crocantă de sfeclă crudă cu brânză feta şi pere

  • 4 sfecle de mărime mijlocie, dacă e posibil de culori diferite, curăţate de coajă şi tăiate beţişoare
  • 3 pere bine coapte (sau mere), curăţate de coajă şi căsuţa cu sâmburi şi tăiate beţişoare
  • sos de lămâie şi ulei
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 200 g brânză feta
  • o legătură mică de mentă proaspătă

opţional:

  • o mână de seminţe de floarea- soarelui

 

Mod de preparare:

Tocati legumele sub forma de betisoare. Turnaţi peste beţişoarele de sfeclă şi pere nişte sos de lămâie şi ulei, apoi condimentaţi cu sare şi piper. Gustaţi ca să vedeţi dacă aromele sunt în armonie şi pe gustul dvs.; dacă e nevoie, mai adăugaţi nişte zeamă de lămâie pentru a echilibra dulceaţa perelor şi a sfeclei.

Repartizaţi salata în 4 farfurii sau puneţi-o pe un platou mare, fărâmiţaţi deasupra brânza feta şi presăraţi cu frunzuliţe de mentă şi seminţe de floarea- soarelui, dacă doriţi. E o salată simplă, dar absolut delicioasă.

Salată crocantă de sfeclă crudă cu brânză feta şi pere

Salată crocantă de sfeclă crudă cu brânză feta şi pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.