Rulouri de calcan cu sos de marar

Printeaza

Rulouri de calcan cu sos de marar din: hribi, fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice, marar, sare si piper.

Ingrediente:Rulouri de calcan cu sos de marar

  • 300 g hribi
  • 8 fileuri de calcan, fară piele
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 100 g pâine prăjită
  • 200 ml vin alb
  • 300 ml supă concentrată de peşte sau de legume
  • 100 ml smântână dulce
  • 2 cepe mici
  • 1 legătură ierburi aromatice
  • 1 legătură mărar
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Căleşte 1/2 din ceapa tocată într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, adaugă hribii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi felii subţiri (păstreză câteva pentru decor) şi prăjeşte totul la foc mare câteva minute.

Mixează în blender pâinea prăjită şi ierburile aromatice şi amestecă jumătate din compoziţia obţinută cu hribi.

Bate uşor cu ciocanul fileurile de cal­can, apoi aşază-le cu partea pe care a fost pielea în sus. Pune pe ele umplutura şi rulează-le. Aşază rulou­rile într-un vas termorezistent cu marginile joase uns în prealabil, apoi stropeşte-le cu jumătate din cantitatea de vin şi de supă.

Presară rulourile cu amestecul de pes­met şi ierburi aromatice rămas şi coace-le 10 minute în cuptor. Pune la fiert într-o crăticioară smântână, restul de vin alb şi de supă şi cea­pa tocată rămasă şi lasă-le până când scad la jumătate.

Strecoară zeama lăsată de peşte la copt şi adaug-o în sosul de smântână, împreună cu mărarul tocat, sare şi piper. Păstrează câteva crenguţe de mărar pentru decor.

Aranjează rulourile pe farfurii indivi­duale, toarnă peste ele sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.