Roşii la cuptor cu piure

Printeaza

Roşii la cuptor cu piure din: rosii, conopida, miez de nuca, migdale, ceapa, usturoi, spanac, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc, smantana, ardei copti.

Ingrediente:Rosii_la_cuptor_cu_piure

  • un kilogram rosii
  • un kilogram conopida
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g migdale
  • o ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 100 g spanac
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • smantana
  • ardei copti

 

Mod de preparare:

Conopida se rupe bucheţele, se spală, se fierbe în apă cu sare şi se scoate într-un bol. Miezul de nucă şi migdalele se toacă mărunt şi se pun într-un bol.

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se căleşte ceapa până devine sticloasă, apoi se pune spanacul şi usturoiul tocat.

Se condimentează, se adaugă puţină apă şi se fierbe zece minute. Se pasează conopida, se amestecă cu spanacul, o parte din migdale şi miez de nucă, busuioc tocat, sare şi piper.

Roşiile se spală, se taie felii mai groase, se ung cu ulei şi se condimentează. Se presară cu migdalele şi miezul de nucă rămase şi busuioc tocat.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 15-20 de minute. La piureul de conopidă se mai pot adăuga puţină smântână sau ardei copţi.

Roşii la cuptor cu piure

Rosii_la_cuptor_cu_piure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.