Retetele saptamanii #4

Printeaza

Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi.

Retete

Reteta zilei: Supa crema cu crutoane

O reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui, ceapa, dovleac, ardei gras, cartofi, telina, sare, piper, patrunjel, paine toast si unt.

Ingrediente:Reteta zilei: Supa crema cu crutoane

  • 1 piept de pui cu os
  • 3 cepe mici
  • 300g dovleac
  • 1 ardei rosu
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • sare
  • piper
  • patrunjel

pentru crutoane:

  • paine toast
  • unt

Mod de preparare:

Legumele se spala, se curata si se pun la fiert impreuna cu pieptul de pui. Cand s-au inmuiat, se iau de pe foc, se strecoara, iar legumele se pun intr-un castron si se paseaza. Pasta rezultata se pune in supa in care au fiert legumele si se adauga pieptul de pui maruntit. Se condimenteaza dupa gust.

Se prepara crutoanele astfel: se ia feliile de paine, se indeparteaza coaja si se taie in cubulete. Se introduc la cuptor si se tin la foc potrivit pâna ce devin aurii. Se scot si se amesteca usor cu unt cat sunt fierbinti.

Peste supa crema se pun crutoanele si se serveste calda. Supa crema cu crutoane este binevenita la masa de pranz si foarte  apreciata mai ales de copii.

Reteta zilei: Supa crema cu crutoane

Pofta buna!

Reteta zilei: Prajitura cu smochine

 

Prajitura_cu_smochine_04

O reteta de prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar brun, oua si smochine. Ingrediente: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine mici   Mod de preparare: Intr-o cratita mare se fierbe orezul cu apa…

Read more »

Reteta zilei: Salata de peste afumat, cartofi si maioneza

 

Salata_de_peste_afumat_cartofi_si_maioneza_05

O reteta de salata de peste afumat, cartofi si maioneza din: peste afumat, cartofi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 2 pesti afumati 5-6 cartofi fierti Maioneza Sare Piper   Mod de preparare: Se dezoseaza pestii si se toaca marunt. Cartofii se fierb in coaja, se cuarata si se toaca de asemenea marunt. Intr-un castron…

Read more »

Reteta zilei: Rulada de porc la cuptor

 

Rulada_de_porc_la_cuptor_16

O reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina, chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec provensal sare piper   Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este  unsa…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri dulci

 

Fursecuri dulci_09

O reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de vanilie   Mod de preparare: Ouale se amesteca bine cu zaharul, untul, esenta…

Read more »

 

Reteta zilei: Rulada cu carne de vita

 

Rulada_cu_carne_de_vita_13

O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia si sare. Ingrediente: 700g carne de vita 150g cascaval feliat 150g sunca presata feliata 100g spanac fiert 150g cascaval ras 2 oua 3 oua fierte 3 linguri amestec provensal 10g gelatina 2…

Read more »

Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)

 

Tort_Napoleon_15

O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt…

Read more »

Reteta zilei: Creveti cu orez

 

Creveti_cu_orez_10

O reteta de creveti cu orez din: creveti, amidon de porumb, sare, piper negru, ulei, oua, ceapa verde, morcovi, mazare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 700g creveti nefierti si decojiti 1 lingurita amidon de porumb 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 3 linguri ulei pentru gatit 4 oua batute 2…

Read more »

Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly

 

Piersici_cu_crema_chantilly_10

O reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie   Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul…

Read more »

Reteta zilei: Peste pane cu sos de branza

 

Peste_pane_cu_sos_de_branza_09

O reteta de peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 500g peste pane 50g unt 500ml lapte 200g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod de preparare: Bucatile de…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.