Retete de post: Rosii umplute cu orez

Printeaza

O reteta de rosii umplute cu orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde, ulei si sare.

Ingrediente:Rosii umplute cu orez

  • 8 rosii
  • 1 ceasca de orez bob cu bob
  • 2 cepe
  • 1 linguri cu parmezan
  • 100 g unt
  • 1 legatura de stevie
  • patrunjel verde
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă o ceapă, pune-o la înăbuşit în unt încins. Când s-a înmuiat, adaugă orezul şi trei căni cu apă caldă, un strop de sare şi dă la cuptor 15-20 de minute.

Intre timp, spală bine roşiile, taie un căpăcel şi scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe. Spală ştevia frunză cu frunză şi toac-o mărunt.

Incinge puţin ulei şi căleşte ştevia alături de ceapa tocată foarte mărunt. După ce s-a înmuiat, stinge focul şi potriveşte de sare. Când orezul s-a fiert, presară parmezan şi câteva fire de pătrunjel tocat mărunt. Amestecă şi adaugă sare după gust.

Umple roşiile cu orez, pune capacul şi aşază-le într-o tavă de copt, pe un pat de ştevie. Dă la cuptor 15 minute, cât să se întrepătrundă gusturile ingredientelor.

Rosii umplute cu orez

Rosii umplute cu orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.