Retete de post: Rosii umplute cu orez
PrinteazaO reteta de rosii umplute cu orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde, ulei si sare.
- 8 rosii
- 1 ceasca de orez bob cu bob
- 2 cepe
- 1 linguri cu parmezan
- 100 g unt
- 1 legatura de stevie
- patrunjel verde
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă o ceapă, pune-o la înăbuşit în unt încins. Când s-a înmuiat, adaugă orezul şi trei căni cu apă caldă, un strop de sare şi dă la cuptor 15-20 de minute.
Intre timp, spală bine roşiile, taie un căpăcel şi scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe. Spală ştevia frunză cu frunză şi toac-o mărunt.
Incinge puţin ulei şi căleşte ştevia alături de ceapa tocată foarte mărunt. După ce s-a înmuiat, stinge focul şi potriveşte de sare. Când orezul s-a fiert, presară parmezan şi câteva fire de pătrunjel tocat mărunt. Amestecă şi adaugă sare după gust.
Umple roşiile cu orez, pune capacul şi aşază-le într-o tavă de copt, pe un pat de ştevie. Dă la cuptor 15 minute, cât să se întrepătrundă gusturile ingredientelor.
Rosii umplute cu orez
Pofta buna!