Retete de post: Ardei umpluti cu linte

Printeaza

O reteta de ardei umpluti cu linte din: linte, ulei vegetal, ardei grasi, seminte de chimion, ceapa, ghimbir, coriandru, apa, sare si piper.

Ingrediente:Ardei umpluti cu linte

  • 2/3 cana linte
  • 4 linguri ulei vegetal
  • 4 ardei grasi verzi
  • 1 lingurita seminte de chimion
  • 2 cepe taiate
  • 2 ardei iuti verzi
  • o bucatita de ghimbir
  • 1 lingura coriandru praf
  • 1 ¼ cana apa
  • 2 linguri coriandru tocat, proaspat
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Lasa lintea in apa pentru 30 de minute. Intre timp, intr-o tigaie, pune jumatate din cantitatea de ulei. Adauga ardeii si caleste-i 4 minute. Scoate-i din tigaie, scurge-i si pune-i deoparte. Pune in tigaie restul de ulei si adauga chimionul. Cand incepe sa pocneasca, adauga ceapa, ardeii iuti si lasa-le pe foc in jur de 8 minute. Apoi adauga ghimbirul si coriandrul.

Pune lintea in tigaie, cu niste apa. Amesteca bine si apoi acopera. Lasa totul pe foc in jur de 20 de minute, astfel incat lichidul sa se evapore. Asezoneaza cu sare si piper, apoi adauga coriandrul proaspat. Taie ardeii grasi, scoate semintele si pregateste-i de umplere.

Pune in ardei compozitia de linte si aseaza-i intr-o cratita pentru cuptor. Lasa-i la cuptor 15 minute, la o temperatura de 195 grade Celsius. Se servesc calzi.

Ardei umpluti cu linte

Ardei umpluti cu linte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.