Reteta zilei: Vermicelli cu legume

Printeaza

Vermicelli cu legume din: ceapa, ardei gras, zucchini, ardei iute, usturoi, ulei de masline, vermicelli, supa de vita, piper, chimen, sare, rosii, parmezan, oregano, coriandru si limeta.

Vermicelli cu legume

Vermicelli cu legume

 

Ingrediente:

  • ½ ceapa
  • 1 ardei gras rosu (sau verde)
  • 1 Zucchini
  • 1 ardei iute
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 250g vermicelli (fidea de orez)
  • 3 cupe supa de vita
  • ½ lingurita piper negru
  • ½ lingurita de chimen
  • ½ lingurita de sare
  • 1 cutie rosii
  • ½ ceasca parmezan ras
  • 2 linguri oregano tocat
  • 2 linguri de coriandru proaspat tocat
  • 1 limeta

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa și ardeiul bucati potrivite. Dovlecelul se taie cuburi, feliati ardeiul iute si usturoiul. Se incalzește o tigaie la foc mediu și se adaugă ulei de masline, ceapa, ardei gras și ardei iute.

Vermicelli cu legume

Gatiti legumele timp de aproximativ 5 minute. Apoi se adaugă taițeii și usturoiul și se amesteca bine. Gatiti cateva minute.

Vermicelli cu legume

Adaugati rosiile, supa de vita, și dovlecelul. Incorporate oregano, piperul macinat, chimenul și sarea.

Vermicelli cu legume

Se amesteca bine. Acoperiti tigaia cu capac si gaiti aproximativ 8 minute. Se adauga coriandrul.

Vermicelli cu legume

Garnisiti cu parmezan ras, suc de lamaie si coriandru tocat, iar apoi serviti.

Vermicelli cu legume

Vermicelli cu legume

Vermicelli cu legume

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Alecsa Martin

    Aaa, deci vermicelli e de fapt fidea de orez, e bine de stiut denumirea de vermicelli

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.