Reteta zilei: Supa de dovleac cu coriandru
PrinteazaSupa de dovleac cu coriandru din: dovleac, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, unt, supa, sare, piper, unt de arahide, lime, coriandru.
Ingrediente:
- 1 kg de dovleac
- 1 ceapă
- 2 catei usturoi
- 1 ardei iute
- 1 bucată de ghimbir (3-5 cm)
- 25 gr unt
- 1 l supa vegetala
- sare si piper, dupa gust
- 250 gr unt de arahide
- 1 lime
- coriandru, dupa gust
Mod de preparare:
Curățați si taiati dovleacul. Se taie ceapa, ghimbirul, usturoiul și ardeiul iute.
Într-o oală mare, topiți untul la foc mediu și gătiți ceapa cateva minute.
Adăugați ardei iute, usturoi și ghimbir și gătiți timp de 2-3 minute.
Adăugați dovleac, asezonati cu sare și piper și gătiți timp de încă 5 minute.
Adăugați supa și aduceți la fierbere. Acoperiți și lăsați să fierba timp de aproximativ 20 de minute.
Dati la blender si amestecati cu untul de arahide.
Serviți cu coriandru și lime.
Supa de dovleac cu coriandru
Pofta buna!





