Reteta zilei: Smochine caramelizate cu ricotta

Printeaza

Smochine caramelizate cu ricotta din: unt, smochine, zahar, otet balsamic, bourbon, ricotta, piper.

smochine_caramelizate_cu_ricotta_04

Smochine caramelizate cu ricotta

Ingrediente: 

  • 2 linguri unt
  • 12 smochine proaspete, taiate in jumatati
  • zahar 1/4 cana
  • 3 linguri de oțet balsamic
  • 1 lingura de bourbon
  • brânză ricotta proaspătă
  • piper proaspăt măcinat după gust

Mod de preparare:

Topiti untul intr-o tigaie mare la foc mediu.

smochine_caramelizate_cu_ricotta

Se pun smochinele tăiate, cu fața în jos, în unt și gatiti timp de aproximativ 1-2 minute. Se presară zahărul peste smochine și se agită tigaia.

smochine_caramelizate_cu_ricotta_02

Se adaugă oțet balsamic și bourbon și se aduce la fierbere la foc mare. Mai gatiti timp de 3 minute, agitând pan în mod constant, până când lichidul devine ușor siropos.

smochine_caramelizate_cu_ricotta_03
Se servesc smochinele imediat cu branza ricotta si se presara cu piper proaspăt măcinat.

smochine_caramelizate_cu_ricotta_04

Smochine caramelizate cu ricotta

smochine_caramelizate_cu_ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.