Reteta zilei: Quesadilla cu pui
PrinteazaQuesadilla cu pui din: pui, ulei de masline, sare de mare, piper, telian, ulei de cocos, sos iute, iaurt, usturoi, suc de lamaie, tortilla, ceapa rosie, cheddar.
- 2 bucati piept de pui dezosat, fără piele
- ulei de masline
- sare de mare și piper
- ¼ cana telina feliata
- 2 linguri de ulei de cocos
- ¼ cana sos iute
- 180gr iaurt
- 1 catel usturoi, mărunțit
- 2 linguri suc de lămâie
- 6 tortillas
- ½ ceapă roșie, feliată
- 1 cană brânză cheddar mărunțită
Mod de preparare:
Incalziti gratarul.
Dati pieptul de pui cu ulei de măsline și condimentati cu sare și piper.
Rumeniti timp de 4 minute pe fiecare parte. Lăsați puiul să se odihnească.
Se toacă și se adaugă într-un bol împreună cu țelina, uleiul de cocos și sosul iute.
Asezonati, dupa preferinta.
Între timp, într-un castron mediu, combinați iaurtul, usturoiul, sucul de lămâie și ½ linguriță sare de mare. Bateti pana se omogenizeaza.
Pentru a asambla quesadillas, ungeti tortilla cu sos de iaurt.
Adaugati un strat subțire de amestec de pui pe jumătate.
Adaugati ceapa și brânza. Îndoiți tortilla în jumătate.
Puneti pe gratar aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Se taie pe jumătate și se servește alături de sosul de iaurt rămas.
Quesadilla cu pui
Pofta buna!