Reteta zilei: Paine Montignac

Printeaza

O reteta simpla de paine Montignac din: faina de grau, apa minerala, drojdie si sare.

Paine Montignac

 

Ingrediente:

  • 400 g faina de grau macinis integral
  • ¾ pahar apa minerala
  • 25 g drojdie proaspata
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se pune faina intr-un castron. Drojdia se dizolva in putina apa minerala, dupa care toarna peste faina impreuna cu sarea. Se framanta adaugandu-se si restul de apa aproximativ 20 minute.

Paine_Montignac_06

Se acopera castronul cu un prosop curat si se lasa la dospit aproximativ 1 ora. Se fac apoi painici gen chifle si se pun intr-o tava de aragaz unsa cu putina margarina si tapetata cu putina faina.

Paine_Montignac_09

Se mai lasa in tava aproximativ 5-10 minute, dupa care se da tava la cuptorul incins 1 ora. Se scoate tava din cuptor, se scot painicile si se infoara intr-un prosop pana se racesc. Se pot tine la frigider sau congelator pentru a se pastra fragede.

Paine_Montignac_12

Paine Montignac

Paine_Montignac_13

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Nu-mi place painea asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.